søndag 7. august 2016

Grorud - Alta 4-0

Etter å ha kommet hjem fra Kraftwerk-konsert i Operaen i natt lot jeg meg lure til å ta turen til Grorud-banen (Hvor jeg nå er blitt #1 groundhopper iflg. appen) for å hjelpe de reisende supporterne med å støtte Finnmarks stolthet til poeng.

De reisende supporterne viste seg denne gangen å i hovedsak bestå av Aase Elise fra Steinberget. (Ok da, tilsammen var det kanskje 10 som mer eller mindre aktivt heia på Alta)

At det trengtes støtte fra tribuna viste seg fort, for bare halvanna minutt etter avspark ble en Grorudspiller felt innenfor sekstenmeteren og dagens dommer pekte på straffemerket. 1-0.

Resten av omgangen ble ganske jevnspilt, men finnmarkingene lot til å være vaksinert mot å sette hjemmelagets keeper på store prøver, og lagene gikk i garderoben med 1-0 på tavla.

Andre omgang startet som første med et kjapt Grorud-mål, og det begynte nå å se mørkt ut for drømmen om poeng til Alta.

Etter en drøy halvtime foretok en av Altas spillere en stygg takling på en av Groruds karer ca på midtbanen. Etter dette ble det en del knuffing, og her mener jeg dommeren gjorde en klar feil ved ikke å vise ut en Grorud-spiller som dyttet et en Alta-spiller så han gikk i bakken, men bare gi ham gult kort. Helt klart noe som kunne påvirket det videre kampbildet!

Ikke lenge etter dette økte det på med regn (som det alt var mer enn nok av), og da 3-0 kom etter 68 minutter var vi flere på tribuna som lengtet etter kampslutt. Det ble i TV2s sending fra «Slaget om vidda» i mai kommentert at det ikke var uvanlig at man satt i bilen og så kamp i Finnmark, men i dag var det slett ikke uvanlig på Grorud heller. På det meste talte jeg 10 biler bak Altas mål hvor det satt folk i bilen og så på kampen!

Etter 82 minutter kom 4-0 på corner, og til tross for et par halvstore Alta-sjanser helt på tampen ble dette også sluttresultatet. Ikke ufortjent seier for Grorud, men kanskje litt ufortjente sifre på scoringstavla alt tatt i betraktning.

Til tross for at det etter kampslutt ble annonsert halv pris i «sjåsk»-en hastet de fleste rett forbi for å komme seg under tak og få på seg tørt tøy!