søndag 25. september 2016

Fana 2 - Follese 2-3

Foran kveldens tippeligakamp som var hovedgrunnen til at jeg hadde tatt turen vestover, fant jeg en breddekamp like ved en bybanestasjon, så jeg tok turen sørover til Nesttun for å se Fanas nest beste menn ta imot besøk fra Follese.

Vertskapet startet friskt, men fikk alt etter tre minutter en kontring imot, og plutselig sto det 0-1. Det gikk likevel ikke mer enn 12 minutter til før det igjen var balanse i regnskapet, etter at en corner til Fana endte med en god avslutning fra skrått hold. 1-1.

Dommeren i denne kampen var generelt ikke veldig bra, og spesielt bortelaget hadde god grunn til å være misfornøyde med innsatsen hans. Det føltes derfor noe ufortjent da hjemmelaget hamret ballen i nettaket bak Folleses keeper fem minutter før pause.

Dette var en unormal høstdag i Bergen, det var faktisk sol og over 20 grader, og faktisk fikk jeg for første gang noensinne sett en drikkepause i norsk fotball i slutten av september! Vannet ga gjestene nye krefter, for bare et par minutter etterpå klarte de å utnytte at Fana foretok en merkelig passiv igangsetting av spillet fra egen keeper. 2-2 og like langt.

Utover i omgangen ble hjemmedømminga påtrengende, men langt inne i overtiden ble dommeren likevel nødt til å blåse straffe til hjemmelaget. Kanskje noe heldig, men Askøyingene fikk alle tre poengene med seg hjem!