søndag 14. mai 2017

Grorud - Raufoss (0-2)

Fant ut at jeg skulle la PL være PL denne søndagsettermiddagen, så jeg dro ut i gråværet for å se litt andredivisjonsfotball live i stedet.

På grunn av en litt treg vaskemaskin ankom jeg ikke stadion før like etter kampstart, men ble betrygget i porten om at jeg ikke hadde gått glipp av noe de første minuttene.

Inne på stadion fikk jeg se at en solid kontingent bortesupportere hadde tatt turen fra Toten for å støtte sine for anledningen blålillakledde helter. Mot denne gjengen hadde hjemmesupporterne svært lite å stille opp med, selv om de 5-6 jentene som av og til ropte litt skal ha all ære for innsatsen.

Første omgang ble ikke veldig hendelsesrik, men det ble tidlig klart at ingen av lagene hadde tenkt å legge noe mellom. Det ble gått knallhardt inn i duellene begge veier, og dommeren hadde mer enn nok å gjøre. Omgangens største sjanse kom etter ca halvspilt omgang da de gulkledde groruddølene hadde et kanonskudd i stolpen som deretter trillet forbi hele målet. Lagene gikk likevel til pause med 0-0 på tavla.

Etter pause kom gjestene best i gang, og etter femten minutter kom kampens prestasjon da Henningsson (Ikke Fredriksson som jeg skrev på twitter) leverte en blåkopi av Thomas Lehne Olsens mål for TIL dagen før, og satte inn kampens første mål. I samme situasjon ble Grorud-spiller Faysal Ahmed skadet i låret og måtte ut med store smerter.

Under ti minutter etter dette fikk så gjestene straffe på en noe klønete hands i feltet, og denne ble sikkert satt i mål, og med dette gikk lufta mer eller mindre ut av hjemmelaget.

Ti minutter etter dette fikk så en av Raufoss-spillerne sitt andre gule kort, og med ti minutter igjen var Grorud blitt en mann mer. Kunne dette likevel gå veien?

Det viste det seg at det ikke kunne. Grorud ble aldri skikkelig farlige igjen, og det hele endte med at de tilreisende sang «Seier'n er vår» så det runget i ekko fra Ammerudblokkene. Slik kampen utviklet seg var dette ikke ufortjent, men mye kunne nok vært annerledes dersom stolpeskuddet i første omgang hadde vært 7 millimeter til høyre.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.