mandag 12. juni 2017

Fortuna Oslo - Årvoll (2-4)

Endelig en kveld hjemme hvor det både var et vær jeg turte å gå ut i, og jeg hadde tid til å stikke ut, og det faktisk var en kurant fotballkamp å se, fjerdedivisjonsoppgjøret mellom Fortuna Oslo og Årvoll.

Tok turen til et nytt stadion for meg, Kalbakkenfeltet, som ligger like ved en av matbutikkene jeg oftest handler på. Dette var et fint kunstgressfelt, men uten noen som helst fasiliteter annet enn et gjerde rundt, så samtlige publikummere var henvist til å stå rundt banen. Det var ikke lyskastere (men mastene for å montere dem på var klare) der, så lysforholdene for fotografering ble mer og mer utfordrende ut gjennom kampen.

Et par minutter forsinka ble kampen sparket i gang, og de første ti minuttene bølget spillet mye fram og tilbake, og det hadde egentlig roet seg ned da vi fikk se hjemmelaget presentere et av sine fremste angrepsvåpen. Fortuna fikk innkast noen meter inn på motstanderens banehalvdel, og backen Richard Heatley jogget fram for å ta kastet. Han klemte seg helt inntil gjerdet, tok tilfart, og kastet ballen helt inn på målstreken hvor den etter en tøtsj på en av spillerne der gikk i mål! 1-0. Heatleys lange kast var et konstant uromoment for Årvoll-forsvaret gjennom hele kampen.

Knappe ti minutter før pause fikk så en av Fortunas spillere ballen og løp fra forsvarsspilleren sin, rundet keeper som var langt unna, og satte inn 2-0. Det var på dette tidspunktet vanskelig å se hvordan Årvoll-spillerne som på dette tidspunktet virka mer opptatt av å klage på dommeren og hverandre enn å spille fotball skulle klare å utligne.

«Football is a game of two halves» sier et ordtak fra England, og det fikk de ca 50

frammøtte på Kalbakken virkelig oppleve i kveld. Etter et lite kvarter av andre omgang twitret jeg at Fortuna-forsvaret virket solid, noe jeg sansynligvis aldri skulle gjort. Like etter fikk de for anledningen svartkledde fra Årvoll et hjørnespark som effektivt ble ekspedert i mål, og det sto 2-1.

Ikke lenge etter dette fikk lagkaptein Jens Grønhaug stjernetreff på volley, og ballen suste inn bak Fortunas keeper, og bare noen minutter senere var snuoperasjonen fullført, det sto 2-3!

Ikke lenge før slutt kom kampens humoristiske høydepunkt. Årvolls Vegard Olsson var ikke av de høyeste spillerne på banen, og da han ble beskyldt for å gjøre seg større med armene da han fikk et frispark mot seg repliserte han «Gjøre meg større? Har du sett hvor liten jeg er!»

Fortuna kjempet lenge heroisk for å prøve å komme inn i kampen igjen, men da de fikk en spiller utvist på et totalt unødvendig gult kort ti minutter før slutt (Han sparket ballen i mål etter dommeren hadde blåst), så ble det for tungt. Årvoll fikk i stedet score sitt fjerde, og tok med det et skritt vekk fra bunnstriden i divisjonen, mens de som nok jublet aller høyest var serieleder Rilindja som nå har seks poengs luke ned til Heming og Fortuna.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.