søndag 24. september 2017

Strømsgodset - Tromsø 2-1

Endelig TIL-kamp på Østlandet igjen, og en anonym velgjører (Nei, denne gangen var det ikke Trond Mohn) hadde spandert buss til Drammen for Isberget!

Dessverre var vi likevel en ganske eksklusiv gjeng som tok plass på bussen fra Oslo, men vi konkluderte fort med at her var det snakk om kvalitet over kvantitet!

Ved ankomst Drammen tok vi først en visitt på pub i sentrum hvor vi fikk se Aleksander Kristoff ta VM-sølv i Bergens gater, før vi ble busset videre opp til stadion.

Nesten før kampen var kommet i gang hadde hjemmelaget tatt ledelsen, og de fortsatte kjøret det første kvarteret så hardt at det var utrolig at det fortsatt bare sto 1-0 til pause, selv om TIL hadde kommet mye mer med i kampen etter halvspilt omgang.

De frammøtte drammenserne hadde tydeligvis ikke fått med seg beskjeden om at Isberget hadde gratisbuss denne kampen, for like før pause kom det noen mynter flagrende gjennom lufta mot bortesupporterfeltet, og til tross for gjentatte oppfordringer fra sin soneleder var vakta som sto foran oss tilsynelatende ute av stand til å snu seg og følge med på supporterne i stedet for det som skjedde på banen. Svakt, Godset!

Etter pause var det et helt annet TIL-lag som kom på banen enn det vi hadde sett første del av første omgang. Masse innsats gjorde at det ikke var mer enn rett og rimelig da 1-1-målet kom etter drøyt fem minutter. En strålende enkeltprestasjon i Godsets angrep gjorde likevel at hjemmelaget igjen kom i ledelsen etter et kvarter av andre omgang, og siden fotball har en tendens til ikke alltid å være rett og rimelig, så endte kampen 2-1.
Den eneste trøsten denne søndagen måtte dermed være at det tapende lags keeper stilte i hjemmelagets shorts, men hva hjelper det? Nesten alle de andre bunnlagene tok poeng, så nå begynner veien opp til trygg plass for Gutan å bli lang!

Bussturen hjem var heldigvis ikke så lang, så etter litt buss, litt t-bane og litt kjøring (via Nittedal for å levere hjem turens yngstemann) var jeg trygt hjemme og kunne trøstedrikke vaniljecola.